Ir al contenido principal de la página

Caprabo llença la 6a edició del seu Programa d'Alimentació Saludable Tria Bo, Tria Sa

Barcelona, 4 de novembre de 2014.- Caprabo ha posat en marxa la 6a edició del seu Programa d’Alimentació Saludable Tria Bo, Tria Sa, una iniciativa per la qual han après a menjar sa i equilibrat des del moment de la compra més de 35.000 nens d’entre 8 i 12 anys de 600 col·legis.

El programa ensenya a menjar sa i equilibrat des del moment de la compra.

 

Més de 35.000 nens han passat pel programa.

 

Compta amb el suport  de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Espanyola de Dietistes i Nutricionistes.

 

Per primera vegada incorpora col·legis d’educació especial.

 

I formació sobre el tiquet de compra i sobre els productes de proximitat.

 

Barcelona, 4 de novembre de 2014.- Caprabo ha posat en marxa la 6a edició del seu Programa d’Alimentació Saludable Tria Bo, Tria Sa, una iniciativa per la qual han après a menjar sa i equilibrat des del moment de la compra més de 35.000 nens d’entre 8 i 12 anys de 600 col·legis.

 

En aquesta sisena edició, Caprabo inclou en la dinàmica del programa a col·legis d’educació especial. També, per primera vegada, els nens aprendran a llegir el tiquet de compra i se’ls formarà, de manera específica, sobre els productes de proximitat. La companyia té previst que en aquesta edició més de 10.000 nens es beneficiïn  del Programa.

 

En les seves cinc primeres edicions, Tria Bo, Tria Sa ha arribat a un total de 35.721 alumnes d’uns 600 col·legis, amb més de 1.400 sessions educatives impartides. Enguany, per primera vegada, s’ha adaptat el programa a centres d’educació especial.

 

Llegir el tiquet i aprendre sobre els productes de proximitat

La lectura del tiquet de compra s’incorpora en la dinàmica del Tria Bo, Tria Sa amb l’objectiu de conscienciar els nens sobre el que compren i el seu preu. En quant als productes de proximitat, Caprabo vol traslladar al menor la importància d’aquests productes que incideixen en la reducció del procés d’intermediació, un fet que redunda en el cost i benefici del productor i el consumidor, afavoreix la viabilitat de les explotacions agroalimentàries i contribueix a millorar l’economia local. Al mateix temps són productes frescos, de qualitat, amb mínima empremta ecològica i que aporten un gran valor afegit.

 

Tria Bo, Tria Sa té com a objectiu sensibilitzar a nens i nenes de primària sobre la importància de tenir uns hàbits d’alimentació saludables i explica que la correcta alimentació s’inicia a l’acte de la compra del menjar al supermercat. Aquest projecte de Caprabo compta amb la col·laboració dels Departaments de Salut i Educació de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Espanyola de Dietistes i Nutricionistes (FEDN).

 

Dinàmica del Programa Tria Bo, Tria Sa

Acompanyats d’un nutricionista, els alumnes que participen en el programa Tria Bo, Tria Sa aprenen la piràmide dels aliments i fan front al repte d’escollir els productes més saludables per a una dieta sana i equilibrada.

 

La iniciativa consta d’una part conceptual teòrica que treballen els alumnes a les aules amb els professors i una part pràctica que es desenvolupa al supermercat Caprabo, on realitzen una compra educativa basada en la piràmide dels aliments. Amb l’objectiu de donar continuïtat al programa a les llars, les famílies reben un tríptic amb dades d’interès sobre la importància d’una alimentació saludable, decàleg, recomanacions i exemples de menús saludables. Per concloure amb el programa, els alumnes elaboren individualment una piràmide nutricional artística que entra a formar part del concurs “La meva piràmide dels aliments”, que consta de dues categories, la de cicle mig i cicle superior.

 

Caprabo

Caprabo, companyia de supermercats de referència, va néixer a Barcelona al 1959. Té una xarxa de 364 supermercats, ubicats al teixit urbà de les zones estratègiques de Catalunya, Madrid i Navarra. Cada dia, més de 300.000 persones compren als seus supermercats. Més d’1,3 milions de persones són usuaris regulars del Meu Club Client. Caprabo forma part de Grup Eroski, del qual suposa el 20% del negoci. El Compromís Empresarial de Caprabo es concentra en l’ajuda a les famílies, a través del seu Programa Benvingut Bebè; el foment de l’alimentació saludable, amb el seu Programa Tria Bo, Tria Sa; les iniciatives Solidaritat i de la cura del medi ambient. Addicionalment compta amb el Programa de Microdonacions, pel qual dóna als Bancs d’Aliments tots els productes que diàriament deixen de ser aptes per a la venda però són aptes per al consum.

 

 

www.twitter.com/caprabo  / www.facebook.com/caprabo

www.capraboacasa.com / www.miclubcaprabo.com