Ir al contenido principal de la página

El Programa de Microdonaciones de Caprabo se traduce en 9,5 Millones de comidas para los bancos de alimentos

Barcelona, agosto de 2014.- El Programa de Microdonaciones que Caprabo desarrolla con los Bancos de Alimentos se ha traducido en unos 9,5 millones de comidas en el último año. Caprabo entrega a la red de entidades de los bancos de alimentos aquellos productos que dejan de ser aptos para la venta pero que son aptos para el consumo, diariamente, desde sus 364 supermercados. De esta forma se da el máximo aprovechamiento a los alimentos y, por lo tanto, más personas en situación de dificultad se pueden beneficiar.

  • El programa, lanzado en 2011, es pionero y permite una segunda oportunidad a los alimentos que no son aptos para la venta pero sí para su consumo.
  • Es el único programa integral para el que trabaja toda la red de supermercados Caprabo.

 

Barcelona, agost de 2014.- El Programa de Microdonacions que Caprabo desenvolupa amb els Bancs d’Aliments s’ha traduït en uns 9,5 milions d’àpats en l’últim any. Caprabo entrega a la xarxa d’entitats dels bancs d’aliments aquells productes que deixen de ser aptes per a la venda però que són aptes per al consum, diàriament, des dels seus 364 supermercats. D’aquesta forma es dóna el màxim aprofitament als aliments i, per tant, més persones en situació de dificultat es poden beneficiar.

 

La iniciativa, que es va posar en marxa el 2011, persegueix aconseguir el major aprofitament de petites quantitats d’aliments que es retiren de les botigues al no ser indicats per a la venda per diversos motius (ruptures, bonys, a prop de la data de caducitat... per exemple) però que són aptes per al consum.

 

Més de 250 entitats implicades

El projecte, iniciat a Barcelona amb la Fundació Banc d’Aliments, és de gran magnitud i implica als 364 supermercats de Caprabo a Catalunya, Madrid i Navarra, als Bancs d’Aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Navarra, Madrid, i més de 250 entitats socials que es troben a la xarxa d’entitats registrades i col·laboradores dels Bancs d’Aliments. És un projecte integral de col·laboració pensat, desenvolupat i implementat de forma conjunta aportant l’experiència en distribució de Caprabo i la xarxa social dels Bancs d’Aliments. La iniciativa suposa una important tasca de coordinació entre els diferents Bancs d’Aliments, les entitats benèfiques i Caprabo.

 

Una metodologia pròpia

Prèviament a la posada en marxa de la iniciativa a les botigues, la Fundació i Caprabo van treballar en el seu disseny, l’establiment de la metodologia i les fases d’implementació. Van establir qüestions com la documentació acreditativa, l’adequació dels sistemes informàtics, els paràmetres d’aplicació de la normativa de qualitat, els sistemes de control de processos, a més a més de la formació dels treballadors i de les entitats receptores.

 

El projecte cobra importància perquè aconsegueix l’aprofitament d’aliments amb un sistema d’entrega ràpid i garantit. Els aliments són recollits directament per entitats beneficiàries de Bancs d’Aliments en els mateix supermercat, per tant, no és necessari enviar-los al magatzem central dels Bancs. D’aquesta manera es redueix el temps d’entrega i facilita el seu consum immediat. Aquesta línia de treball permet, a més d’aprofitar els aliments, reduir residus, el que suposa una gestió més responsable dels aliments. La iniciativa crea una cadena de solidaritat alimentària establint un pont entre els aliments, les necessitats socials i la distribució dels productes a petita escala.

 

Caprabo       

Caprabo, companyia de supermercats de referència, va néixer a Barcelona el 1959 i, actualment, té una xarxa de 364 supermercats, ubicats en el teixit urbà de les zones estratègiques de Catalunya, Madrid i Navarra. La companyia representa el supermercat urbà de prestacions amb el major nombre de referències, que combina l’oferta d’estalvi amb l’oferta en marques  més àmplia del mercat. Cada dia, més de 300.000 persones compren als supermercats Caprabo. Més d’1,3 milions de persones utilitzen de forma regular la targeta client de Caprabo. Caprabo és pionera en la venda d’alimentació per Internet a través de www.capraboacasa.com que compta amb més de 150.000 clients. Caprabo forma part del Grup Eroski, del qual suposa el 20% del negoci. El 2014, Caprabo ha llançat la seva nova generació de supermercats que constitueix el seu model de futur basat en la recuperació dels valors tradicionals del comerç de proximitat, que incrementa el valor del producte fresc, la quantitat de productes en botiga i aposta per la innovació i la capacitat d’elecció. El Compromís Empresarial de Caprabo es concentra en l’ajuda a les famílies, a través del seu Programa Benvingut Nadó; el foment de l’alimentació saludable, amb el seu Programa Tria Bo Tria Sa; les iniciatives Solidaritat i de cura amb el Medi Ambient.

 

www.caprabo.com  www.twitter.com/caprabo  www.facebook.com/caprabo
www.capraboacasa.com  /  www.miclubcaprabo.com  www.viajescaprabo.es